Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Χαράλαμπος Στέφος

  Χαράλαμπος Στέφος γεννήθηκε το 1932  στο Κοκκινο (λουτσοβο) Δωρίδας και πέθανε στην Αμφισσα στις 26/6/2009.
  
   •  Κάντε "κλικ" πάνω στις φωτογραφίες των έργων του καλλιτέχνη για να τα δείτε σε μεγέθυνση
Ο Χαράλαμπος Στέφος, γεννημένος στον Κόκκινο Δωρίδας το 1932, είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος και ζει και εργάζεται στην Άμφισσα. Έχει λάβει μέρος  σε 30 ομαδικές εκθέσεις, ενώ έχει πραγματοποιήσει 20 ατομικές. Έργα του βρίσκονται στις Δημοτικές Πινακοθήκες Αθήνας και Άμφισσας, στο Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας, στο Λαογραφικό Μουσείο Άμφισσας, στην Ελληνική Πρεσβεία της Χάγης, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας, στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει τιμηθεί με ελληνικά και διεθνή βραβεία. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Καλών Τεχνών IAG και του συλλόγου Καλλιτεχνών, Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας ΣΚΕΤΚΕ.
Ο Χαράλαμπος Στέφος, πέρα από το μεγάλο έργο του με θέματα από την αγροτική ζωή και τη φύση, γενικότερα, δημιούργησε και μια σειρά έργων με θέματα παρμένα από τα δύσκολα χρόνια του Πολέμου του '40 και της Γερμανικής κατοχής της χώρας μας. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης βίωσε ως μικρό παιδί τα σκληρά αυτά χρόνια κι έχει αποτυπώσει πάνω στους πίνακες του έντονα τα σημάδια της προσωπικής του εμπειρίας.
Μέσα από τα πρόσωπα, τις εικόνες, τις σκιές, αλλά και τα χρώματα, ο ζωγράφος κάνει μια σημαντική ιστορική αναδρομή και δίνει την ευκαιρία στο θεατή και αναγνώστη να θαυμάσει και να αξιολογήσει το έργο του, αλλά και να αναβιώσει ιστορικές μνήμες.
 Click to zoom in...

Click to zoom in...
"Αγκάθια",
80 x 60 cm,
λάδι σε καμβά
"Σύνθεση",
80 x 80 cm,
λάδι σε καμβά
Click to zoom in...

Click to zoom in...
"Σταροχώραφο",
80 x 60 cm,
λάδι σε καμβά
"Κούτσουρα",
80 x 60 cm,
λάδι & χρώματα
πέτρας σε καμβά

Click to zoom in...
"Έλατα",
80 x 60 cm,
λάδι σε καμβά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου