Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Αποχαιρετισμός αναχωρησάντων

Μήτσος Κ Κοράκης 

Ένας ακόμη χωριανός μας μας αποχαιρέτησε οριστικά . Σήμερα στο νεκροταφείο του χωριού συγγενείς και φίλοι συνόδεψαν στην τελευταία κατοικία του τον Δημήτρη Κοράκη του Κωνσταντίνου που απεβίωσε προχθές στην Αθήνα οπου διέμενε τα τελευταία χρόνια.  Ο Μήτσος , ένας από τους πιο αγαπητούς χωριανούς μας ήταν γιος του Κώστα  (Καμάρα) και της Κωνστάντως και είχε δημιουργήσει μια εξαίρετη οικογένεια με την Τασία, που πριν μερικούς μήνες είχε φύγει και αυτή για το μεγάλο ταξίδι .
Με το μπάρμπα Μήτσο και την οικογένεια του είχαμε την τύχη να είμαστε γειτόνοι και στο χωριό  και στο κάμπο . Εμείς στο Μαρμαράκι και αυτοί στα Ψηλά Αμπέλια που διέμεναν τα καλοκαίρια  . Η σχέση μας ήταν τόσο καλή που αισθανόμασταν σαν μια οικογένεια ,αλληλοβοηθιόμασταν στις διάφορες αγροτικές εργασίες και συμμετείχαμε στις χαρές και στις λύπες όπως γίνεται στις οικογένειες . Χρόνια όμορφα που μένουν ανεξίτηλα στις μνήμες μας . Εκτός από  τα  Ψηλά  Αμπέλια το άλλο βασίλειο του Μήτσου ήταν η Μάλλιαρη που είχε τα μαντριά του και εκεί ξεχειμώνιαζε με το κοπάδι του.
Άνθρωπος εργατικός και της ανιδιοτελούς προσφοράς και παράδειγμα οικογενειάρχη, θα λείψει σίγουρα από τα παιδιά και τα εγγόνια του αλλά και σε όλους εμάς που μόνο καλές αναμνήσεις έχουμε από τον Μπάρμπα Μητσο . 
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του ,στον Κώστα , στον Γιάννη, στην Κατίνα και στην Κική.

Καλό ταξίδι μπάρμπα Μήτσο ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου