Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Χαιρετισμός αναχωρησάντων

 


Το Σάββατο 5 /9/2020 το χωριό μας έχασε τον τελευταίο του στυλοβάτη. Ο μπάρμπα Γιάννης , που όλοι μας τον ξέραμε ως Κανόνια, δεν είναι πλέον μαζί μας. Ο Γιάννης ο Καραμπέτσος είχε μπει εδώ και δυο χρόνια στην ένατη δεκαετία της ζωής του.  Έφυγε ήσυχα για το  ταξίδι χωρίς επιστροφή από το σπίτι  του στο χωριό, όπου ζούσε μόνιμα  με την γυναίκα του την Γεωργία και τον γιο του τον Κώστα. 

Ήταν μια εμβληματική παρουσία για το χωριό μας , ιδιαίτερα αγαπητός και φίλος με όλους τους χωριανούς γιαυτό και η θλίψη είναι μεγάλη .  

Είχε διατελέσει για πολλά χρόνια πρόεδρος της κοινότητας και η προσφορά του στα κοινά ήταν μεγάλη . 

Για πολλά χρόνια κρατούσε ζωντανό το χωριό με το μαγαζί του στην πλατεία του άγιου  Δημητρίου . Όλοι μας έχουμε ωραίες αναμνήσεις από  τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου  και τα υπέροχα γλέντια στο μαγαζι του και πάμπολλες ευχάριστες σκηνές με τον μπάρμπα Γιάννη πρωταγωνιστή .

Αγαπούσε υπερβολικά το κυνήγι και ήταν δεινός κυνηγός . 

Ήταν ο τελευταίος της μεγάλης λουτσοβιώτικης κυνηγετικοπαρέας .

Φαντάζομαι ότι ήδη εκεί  ψηλά θα έχουν κάνει την πρώτη σύναξη καλωσορίσματος  όλη η παλιοπαρέα, από τον τον Θανάση τον Λούτσοβο (Ζεμπιρίνη),τον Τόλια (Απόστολος Κοράκης)  μέχρι τους νεότερους, τον Γιάννη τον Καραμπέτσο, τον Καλμαντή, τον Καραδήμα τον Παναγιώτη, τον Καράγιαννη, τον Μπερτσιά, τον Κρανιά και όλους τους άλλους που είχαν φύγει νωρίτερα  και θα αναπολούν τις εξορμήσεις τους στην Τριμόνα και στο Διάσελο για φάσες, στο Ξινόγαλο, στην Σκεύα και στην Κερασιά για λαγούς και στο Μόρνο για παπιά.

 Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και να είμαστε καλά και να τον μνημονεύουμε

 

 

 

 



 

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου