Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

 Δωριείς συγγραφείς .


ΝΤΟΠΙΟΛΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ-ΦΩΤΗ ΑΛΕΞ. ΚΑΤΣΟΥΔΑ

ΝΤΟΠΙΟΛΑΛΙΕΣ 001
Ο Φώτης Κατσούδας γεννήθηκε στο Παλαιοξάρι Δωρίδας-Φωκίδας το 1949. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στο χωριό του και το Γυμνάσιο στο Ευπάλιο Δωρίδας. Έδωσε εξετάσεις το 1967 στο Πανεπιστήμιο και εισήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το πτυχίο του και μετά την στρατιωτική του θητεία διορίστηκε στη μέση εκπαίδευση ως φιλόλογος καθηγητής και υπηρέτησε στο Λύκειο Αρρένων του Αγίου Δημητρίου (Μπραχάμι), στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κατούνας Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, στο 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Ναυπάκτου , στο Γυμνάσιο και Λύκειο Δροσιάς Αττικής , στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χολαργού και τέλος στο 1ο Λύκειο Νέου Ψυχικού ως καθηγητής και Διευθυντής Λυκείου, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Παράλληλα με το διδακτικό του έργο ασχολήθηκε και με τα κοινά του χωριού. Διετέλεσε μέλος και Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιοξαριτών και αρθρογραφούσε στην εφημερίδα της Ένωσης «Το Παλαοξάρι». Με τη συνταξιοδότηση του εγκαταστάθηκε σχεδόν μόνιμα στο χωριό του και ασχολείται αποκλειστικά με την συγγραφή. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
Το βιβλίο ο συγγραφέας το αφιερώνει ‘ Σε όλους εκείνους που δεν υπάρχουν ανάμεσα μας, αλλά μας σημάδεψαν και δεν τους ξεχνάμε, αλλά και σε όλους τους ζώντες συγχωριανούς χρωστά την γέννηση του τούτο το βιβλίο.
Με την απελέκητη προφορά των λέξεων, μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τα νοήματα απ΄την οποία κρατιέται μέσα στην ψυχή μας η γλωσσική παράδοση και κληρονομιά.
Το βιβλίο έχει εκδοθεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΛΗΘΩΡΑ και είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Δωρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου