Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Τάσου Φλώρου, για τις πυρκαγιές που έπληξαν τη Δωρίδα

ΦΛΏΡΟΣ: ΈΊΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΑΛΛΗΛΈΓΓΥΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΉΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΈΝΤΩΝ


Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 09/08/21 ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Φλώρος αφού προηγουμένως εξέφρασε τη θλίψη και τα συλλυπητήρια της παράταξης στην οικογένεια του συνδημότη μας Γιώργου Βασιλιά ο οποίος χάθηκε στον αγώνα κατά της πυρκαγιάς, τοποθετήθηκε για τις τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών ως ακολούθως:

Δυστυχώς αυτή τη φορά η λαίλαπα των πυρκαγιών έπληξε και το δήμο μας προκαλώντας καταστροφές σε οικίες, ποιμνιοστάσια και σε περιουσίες κυρίως στα χωριά μας Ελαία, Καλλιθέα, Τολοφώνα, Ερατεινή, Πάνορμο, Αμυγδαλιά, Σώταινα και Μακρινή.

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών μας, των αστυνομικών μας, των εθελοντών, της πολιτικής προστασίας, του προσωπικού του δήμου μας, των τοπικών παραγόντων όλων των χωριών μας και όλων των συμπολιτών μας γλυτώσαμε τα χειρότερα. 

Τους ευχαριστούμε όλους και τους συγχαίρουμε για τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν καθημερινά και κάτω από αντίξοες συνθήκες για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας. Είμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε όλους τους πυρόπληκτους συνδημότες μας. Μετά την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των πυρόπληκτων χωριών του δήμου μας με τα χρήματα της έκτακτης ενίσχυσης καθώς και από διαθέσιμα χρήματα του δήμου μας πρέπει να ανταποκριθούμε άμεσα και να στηρίξουμε αποτελεσματικά τους πληγέντεςτώρα για να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις άμεσες και τρέχουσες δυσκολίες. Στη συνέχεια πρέπει και να σταθούμε πραγματικά αρωγοί στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών, έμπρακτα, και να μην ξεχαστούν όταν περάσει αυτή η καταστροφική πυρκαγιά.

Φυσικά πρέπει να φροντίσουμε και για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και να αποτρέψουμε οποιεσδήποτε επιχειρούμενες ενέργειες σε βάρος του.

Είναι στις προθέσεις μας και είμαστε έτοιμοι να συνδιαμορφώσουμε ένα επιχειρησιακό σχέδιο σε συνεργασία με την πολιτεία και όλους τους φορείς για την πρόληψη και την αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων φυσικών καταστροφών.

Είμαστε εδώ, όλοι μαζί, αλληλέγγυοι, σαν μία γροθιά να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν και που τυχόν θα προκύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου