Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Από το     "DORIDA news"   

Σε ποια θέματα δεσμεύτηκε να στηρίξει


Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη μέρα της περιοδείας του Περιφερειάρχη K. Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στον δήμο Δωρίδας. 
Σύσσωμη η δημοτική αρχή αλλά και στελέχη της αντιπολίτευσης συνόδευαν τον περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του σε κάθε προγραμματισμένη επίσκεψη του, βάσει προγράμματος που από κοινού είχε σχεδιαστεί. Το πρόγραμμα τηρήθηκε κατά γράμμα χωρίς καμία αλλαγή στις επισκέψεις που είχαν οριστεί. 
Στις επιμέρους κουβέντες, συμφωνήθηκε από όλες της πλευρές ότι το πιο σημαντικό ζήτημα στον Δήμο την περίοδο αυτή είναι τα λύματα. Δέσμευση του Περιφερειάρχη ήταν, ότι πρέπει και θα κλείσει το θέμα τον λυμάτων στις φυλακές, αλλά και στην Τ.Κ Μαλανδρίνου και σε δεύτερο χρόνο θα βρεθούν λύσεις και σε άλλες περιοχές. 
Αναφορικά με το τεράστιο θέμα που χρόνια ταλανίζει την περιοχή και αφορά τα αντισταθμιστικά οφέλη από την ΕΥΔΑΠ προς τον Δήμο, λόγω διάθεσης νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου προς την Αττική, ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να σταθεί δίπλα στον αγώνα της δημοτικής αρχής εμπράκτως και όχι με λόγια. Για τον λόγο αυτό δεσμεύτηκε να συνδράμει οικονομικά σε οποιαδήποτε νομικά έξοδα προκύψουν από την ενδεχόμενη νομική διευθέτηση του ζητήματος που ο Δήμος θα ακολουθήσει. 
Επιπλέον ο περιφερειάρχης, μετά από συζήτηση με τους αγρότο-κτηνοτρόφους της περιοχής του Λιδορικίου, δεσμεύτηκε να κλείσει άμεσα ραντεβού με τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να δοθεί λύση στο θέμα που απαγορεύει κτηνοτροφικές μονάδες και ποιμνιοστάσια σε απόσταση μικρότερη των 1500μ από την λίμνη,την στιγμή μάλιστα που υπήρχαν πριν εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση. 
Πρέπει να τονισθεί ότι για πρώτη φορά Περιφερειάρχης επισκέπτεται ορεινά χωριά σαν την Αρτοτίνα, το Κροκύλειο, την Πενταγιού και να συνομιλεί με τους κατοίκους τόσο απομακρυσμένων περιοχών, καταγράφοντας τις αγωνίες τους και τις ανάγκες τους. 
Δέσμευση του στους κατοίκους της περιοχής των Βαρδουσίων ήταν ότι θα αποσταλεί μηχάνημα έργου για όσο χρειαστεί ώστε να ανοίξουν οι αγροτικοί δρόμοι των χωριών. Αξίζει να επισημανθεί ότι οι κάτοικοι συγχάρηκαν τον Περιφερειάρχη για τους χειρισμούς της περιφέρειας στο ζήτημα των εκχιονισμών τον χειμώνα που πέρασε. 
Τέλος ο Μπακογιάννης δεσμεύτηκε ότι οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει σε γεφύρια είτε κατά μήκος του εθνικού δικτύου είτε του επαρχιακού, θα επιδιορθωθούν με κονδύλια από την Περιφέρεια.
Κατά την διάρκεια της περιοδείας , επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η άριστη σχέση που διατηρούν μεταξύ τους ο Περιφερειάρχης και ο δήμαρχος Δωρίδας. Οι σχέσεις αυτές χτίζονται μέρα με την μέρα, χρόνο με τον χρόνο, όπως ειπώθηκε , βασισμένες στην ειλικρίνεια, την σωστή συνεργασία και την αποτελεσματικότητα. 
Στην περιοδεία του συνόδευσαν τον Περιφερειάρχη , ο Δήμαρχος Γ. Καπεντζώνης, ο Νίκος Χαρδαλιάς Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας , ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Μίχος, η Πέγκυ Αραβαντινού ειδικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη, η πρώην βουλευτής Ασπασία Μανδρέκα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χαράλαμπος Κατσαρός και Στάθης Κάππος , οι Αντιδήμαρχοι Κ. Αντωνόπουλος , Κ. Φλετούρης, Κ. Υφαντής και Χαρ. Φάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρ.Τσιλίκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανδρ. Ευστάθιου, Κ. Παλασκώνης, Γ. Γκίκας, Ιωαν. Μπαρμπούτης, ο πολιτευτής Κ. Χαλιορής, και οι ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου Επ.Τριβήλος και Δ. Ασημακόπουλος. 

Το πρόγραμμα του Περιφερειάρχη σήμερα Τρίτη 19/04/2016  
08:30 Περιήγηση στα Τριζόνια με Δήμαρχο 
09:00 Επίσκεψη στην Γλυφάδα 
09:35 Επίσκεψη στον Κόμβο Γλυφάδας 
10:00 Επίσκεψη στο Ευπάλιο  
10:30 Επίσκεψη στο Ευπάλιο στο κτίριο της ΠΕ Φωκίδας, στην αίθουσα του ΚΕ.ΓΕ. Ευπαλίου για την ημερίδα με θέμα «Δυνατότητες και μέσα βελτίωσης και ανάδειξης του αγροδιατροφικού τομέα». 
12:20 Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σαρώφ, στο Τρίκορφο 
13:10 Επίσκεψη στον Κόμβο Μαλαμάτων 
13:20 Επίσκεψη στο Άτυπο Βιομηχανικό Πάρκο και στην εταιρεία Κοτρώνης Πλαστικά ΑΒΕΕ΄΄.   
14:00 Συνάντηση στην Μανάγουλη με ΤΟΕΒ ΜΟΡΝΟΥ  
14:35 Επίσκεψη στην μονάδα ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ στην Χιλιαδού 
15:50 Επίσκεψη στην παραλία Τολοφώνας 
17:30 Συνάντηση  στην Ερατεινή με φορείς 

 Στη προτομή του Στρατηγού Γιάννη Μακρυγιάννη στο Κροκύλειο 

Στο Κροκύλειο 
 

Στην πλατεία Βάθειας στο Λιδορίκι 

Στο Μαλανδρίνο 

Στην πλατεία της Αρτοτίνας 

Στη Λίμνη του Μόρνου 



Στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στην Αρτοτίνα 

 "DORIDA news" - .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου