Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ο Γεώργιος Κοράκης γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1934 ο πατέρας του ήταν ο Νίκος Κοράκης και η μητέρα του η Βασιλική το γένος Καραδήμα.Είχε  τρία παιδιά ,την Βάσω απο τον πρώτο του γάμο και τον Νίκο και τον Κώστα από τον δεύτερο γάμο .Άνθρωπος που πάλεψε πολύ στην ζωή του , όπως άλλωστε οι περισσότεροι της γενιάς του ,για να καταφέρει να επιβιώσει και να μεγαλώσει την οικογένειας του.
Από μικρός στην βιοπάλη ,καταρχήν στο χωριό,  βοηθώντας τους γονείς του στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες  και αργότερα στα μεταλλεία Μπράλου .Μετα την στρατιωτική του θητεία στην αεροπορία οπου έμαθε την τέχνη του οδηγού ήλθε στη Αθηνα και άρχισε να δουλεύει στα αστικά λεωφορεία για πάρα πολλά  χρονια.
Διακρίθηκε ιδιαίτερα και έλαβε και επαίνους για τον ζήλο και την προσοχή που έδειχνε καθημερινά στην δουλειά του.
Αργότερα μεταπήδησε στον επιχειρηματικό στίβο , έγινε αυτοκινητιστής και για αρκετά χρόνια ήταν συνέταιροι με το Θύμιο τον Καραγιάννη 
Παθιασμένος  με την δουλειά ,έχοντας και τεχνικές επιδεξιότητες έφερνε σε πέρας αποτελεσματικά με οτιδήποτε κσταπιανόταν Ενα χειροπιαστό παράδειγμα είναι η πλήρης ανακαίνιση του  πατρικού σπιτιού που σχέδον το όλο έργο πέρασε σχεδόν απο τα χέρια του.
Βέβαια το μεγάλο πάθος του ήτα το δημοτικό τραγούδι, αγαπούσε το κλαρίνο και μάλιστα όταν ήταν νέος είχε  αγοράσει δικό του και είχε μάθει να παίζει με μεγάλη επιτυχία .
Μεγάλος γλεντζές και δεινός χορευτής ,η απουσία  του θα είναι εμφανής στα δρώμενα του χωριού μας όπως βέβαια και  των υπολοίπων της γενιάς του που έχουν φύγει από κοντά μας .....
Αίωνια η μνήμη του 
καλό ταξίδι  μπάρμπα Γιώργο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου